• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Boeken schrijven heeft te maken met je dromen verwezenlijken. Doen wat je altijd al wilde: je eigen boek schrijven. Het is naar het einde van de regenboog huppelen en daar al je grote dromen en geluk vinden.
Mabel van den Dungen

Foreign Rights.
For almost all authors on this website we are their literary agent abroad. Please contact us with any questions regarding Foreign Rights, book examples or any other kind of informations. Our special e-maildres is
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

BOEKEN & AUTEURS EN ONZE AUTEURSBEGELEIDINGEN

Op deze pagina treft u een aantal auteurs aan die wij thans begeleiden dan wel hebben begeleid bij de totstandkoming van hun boek(en). 

Thans zijn vier manuscripten in redactie- en correctiefase en zeven nieuwe manuscripten ´ zijn onder bieding´ bij enkele vooraanstaande uitgeverijen in Nederland.

Het Nederlands Auteurs Bureau is onder andere aanwezig op de jaarlijkse ´Vers voor de Persdag´ en ´Manuscripta´.

                                                             

Een greep uit de onlangs gerealiseerde boekprojecten:

 

 Het gelukkige konijn

Het gelukkige konijn | Bernice Muntz

In Het gelukkige konijn kan men alles lezen over opvoeden, verzorgen, spelen en plezier maken. En hoeveel plezier konijnen beleven aan het samen spelen met hun baasje. Konijnen kan men van alles leren en zo hun leven aangenamer, interessanter en afwisselender maken. In dit boek de basisinformatie over het konijn: zijn behoefte aan aandacht en goede verzorging en veel foto´s. Verder staan de pagina’s bol van leuke spelletjes die men samen met konijnen kan spelen. 

 Iedereen eet sambal

Iedereen eet sambal | Peter Storm van Leeuwen

Iedereen eet sambal is een roman over de nasleep van de Japanse bezetting en de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië, en speelt zich af op Java. De ´vergeten oorlog´en de verschrikkingen uit die jaren hebben bij alle betrokkenen ongeneeslijke wonden achtergelaten. Zelfs de liefde blijkt een traumatische ervaring. 

Recensie van Biblion:

´De lezer wordt in deze roman geconfronteerd met de wreedheden die beide partijen begaan in de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Over deze periode van de koloniale geschiedenis is niet zo veel in romanvorm gepubliceerd. Storm van Leeuwen (1953) heeft zich goed gedocumenteerd en weet een sfeer te scheppen die de aandacht vast bllijft houden. Zijn stijl is helder. Voor lezers die deze traumatische periode meegemaakt hebben, is er veel herkenbaars. De geïnteresseerde lezers krijgen een indruk van de impact die deze strijd op militairen en burgers van de diverse bevolkingsgroepen heeft gehad´. Recensent E. Mutter 

Dit boek is ook te leen in bijna alle bibliotheken in Nederland

 Uitgelijnd

Uitgelijnd | Annette Born

Annette Born was als kind al een tikkeltje te zwaar. In haar puberteit voelde zij zich tussen leeftijdgenoten net een aangespoelde walvis. Ze ging sporten, volgde ieder soort dieet. En haar kledingkast hing op maat: de ene maand maat 42, de volgende maand maat 50. 

Annette heeft een lijnverleden van meer dan 25 jaar. Zij is een echte ervaringsdeskundige geworden. Eerst kreeg ze een maagbandoperatie en toen dat niet het gewenste effect had, koos ze na veel wikken en wegen  voor een gastric bypassoperatie. Ze werd zorgcoördinator bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en richtte haar eigen coachingspraktijk op, met name voor mensen die voor of na een maagverkleinende operatie hulp, zorg en aandacht nodig hadden.  

 De IJzeren Dame

De IJzeren Dame | Lucia Douwes Dekker-Koopmans

Nan Korteweg is net dertig, kunsthistorica  en moeder van drie bewerkelijke jongens Olivier, Oscar en Otto. Een jaar geleden overleed haar geliefde man Pieter tijdens een dubieus jachtincident en liet haar niets anders na dan een oud gebouwencomplex in ontwikkeling en een forse schuld aan de bank. Om de toekomst van haar drie zoons veilig te stellen, gaat Nan de strijd aan om het mooie historische bouwproject waar haar man al zijn geld en energie in gestoken heeft, tot een succes te maken. Dat valt niet mee, zeker niet met de tegenwerkingen van haar rijke schoonfamilie, die niet van plan zijn haar te helpen. 

Kan de enerzijds onervaren vastgoedontwikkelaar en anderzijds onstuimige vrouw vol idealen haar hoofd koel houden en haar hart open te stellen voor diegene die haar kan en wil helpen met de realisatie van de De IJzeren Dame?  

Recensie van Biblion:

´De teloorgang van bekende (metaal-)fabrieken als Dikkers, Holland Signaal, Hanzemeijer, Stork en Heemaf wordt met kennis van zaken beschreven en is niet alleen voor lezers uit deze regio interessant. Mooi, beeldend en zorgvuldig taalgebruik, met rake typeringen, waarbij de humor oon niet is vergeten. Het verhaal houdt de lezer van het begin tot het einde in zijn greep´. Recensent Jochien Dantura.  

Dit boek is ook te leen in  alle bibliotheken in Nederland

 Bloemlezingen van gedichten van de Dichters KringBloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2012-2013 | Leden van de Dichters Kring
In het kader van de allereerste 'Poëzieweek' in Nederland leek het de Dichters Kring een aardig initiatief om hun leden uit te nodigen hun mooiste gedicht uit te kiezen en deze gedichten te bundelen in een uitgave.

De bundel 'Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2012 – 2013' bevat een unieke verzameling gedichten van onze leden. Deze dichters hebben een passie voor poëzie en kunnen hun gedichten plaatsen op de gelijknamige website. Zij komen uit heel Nederland en ook uit België.      

Dit boek is ook te leen in een aantal bibliotheken in Nederland

 De Taal van GaiaDe Taal van Gaia | Elixer
In deze dichtbundel laat de auteur ons kennismaken met de veelzijdigheid van de relaties die wij hebben met onze planeet. Daarbij wordt haar buurvrouw, onze maan, niet vergeten.

´De taal van Gaia´ is de eerste dichtbundel van Marcel Mengelers, die sinds 2011 publiceert onder het pseudoniem ‘Elixer'. Het is een bloemlezing van zijn gedichten uit de periode 2007–2012 rondom het thema ´Moeder Aarde´.In 2012 won hij met het gedicht ‘Woorden laten leven’ de eerste prijs van een wedstrijd uitgeschreven door het Nederlands Auteurs Bureau en de Dichters Kring.    
 PytheasPytheas | Geert van Aarsen

Dit bijzonder uitgevoerde toneelboek beschrijft een historisch drama over de reis van Pytheas die de Lage Landen of Nederlanden ontdekte en in kaart bracht. Hij leefde omstreeks 325 voor Christus in Massalia, het huidige Marseille, toentertijd een Griekse kolonie. Het verhaal is gebaseerd op het weinige dat overgeleverd is. Pytheas gaat op ontdekkingsreis over de onbekende Oceaan om nieuwe handelsroutes te vinden, want de vraag naar goud, zilver, tin en barnsteen is groot en de handel wordt ernstig bemoeilijkt door de oorlog met de Carthagers.   

 JordiJordi | Jordi H. Vicario

In ieders leven komen gebeurtenissen voor waar je geen invloed op hebt zoals, in het geval van Jordi, de scheiding van zijn ouders, zijn verhuizing als kind van Spanje naar Nederland en ontslag. Daarnaast is er jouw reactie op deze gebeurtenissen: ´…hoe je hiermee omgaat…´. En daar heb je wel degelijk invloed op.

Jordi heeft in zijn leven een planning gemaakt om succesvol te zijn. Dat is geen wereldnieuws, dat doen mensen wel vaker. Maar hij heeft ook rekening gehouden met tegenslagen, die soms wreder waren dan hij vooraf had kunnen denken. Wat gebeurt er als je een tactiek of plan achter de hand hebt voor het geval er iets fout gaat in je leven? Dan ga je niet janken wanneer het gebeurt, want je hebt er al rekening mee gehouden. Het antwoord zit hem in iets heel simpels: Niet opgeven! Dat is het!  

Dit boek is ook te leen in de bibliotheken in Nederland

 Ik ben mens!

Ik ben mens! | Karel Stuitenbrock

Ik ben mens! heeft Karel onder pseudoniem geschreven voor mensen die in de knoop zitten, en hen aan te zetten om hulp te zoeken en vooral hulp te vragen bij obsessiecompulsieve stoornissen ook wel bekend als OCD. 

Het boek biedt familieleden, hulpverleners, psychiaters en huisartsen een ware kijk in de ziel van dwangneurose.  

Recensie van Biblion:

´Dit boek kan worden gelezen als een nadrukkelijk pleidooi voor vroegtijdige hulpverlening en daarmee een bijdrage zijn aan het verkleinen van het taboe op ernstige psychische ziekten´. Recensent F.M. Boon 

Dit boek is ook te leen in de meeste bibliotheken in Nederland

 Nadja

Nadja | Irmgard Uding-Mehrengs

Het is begin 1917 en Nadja, de zeventienjarige dochter uit een bourgeois familie, leidt een onbezorgd leven in de high society. Haar vader is een hoge officier in het eliteleger van Tsaar Nicolaas II. Nadja wordt op een privékostschool klaargestoomd voor haar entree in de hogere Russische kringen. Zij is heimelijk verliefd op George en probeert af en toe een romantische afspraak met hem te maken.

De schrijfster brengt Nadja, een hartstochtelijke vrouw op een bijzondere wijze tot leven. De periode van de twee wereldoorlogen, de couleur locale en de filosofie van een andere werkelijkheid, brengt ze over met gevoel voor details.

Gewone Vrouwen

Gewone Vrouwen | Erna Schröder

In de advertentie die de auteur Erna Schröder en de fotograaf Juliet van Voorden vorig jaar plaatsten in NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw riepen zij vrouwen op mee te werken aan interviews. Centraal thema was de vraag: ga ik door met een bestaan waarin ik mij niet langer thuis voel of breek ik met mijn oude leefpatroon? De tien verhalen die Erna optekende en verwerkte tot innerlijke monologen zijn getuigenissen van vrouwen zoals wij ze kennen uit onze straat of van ons werk.  

Dit boek is ook te leen in de meeste bibliotheken in Nederland

Verloren lopen

Verloren lopen | switi lobi

Anja dichtte gedurende enkele jaren over het ziekteproces en het naderende verlies van haar moeder. ´Verloren lopen´ is een dichtbundel om steun en herkenning te bieden aan hen die in familieband, vriendenkring of werk rechtstreeks te maken hebben met Alzheimer en dementie.
De bundel bevat tevens een aantal fotogedichten om het totaalbeeld van dit proces in naar voren te brengen.
De opbrengst van deze bundel komt ten goede aan Alzheimer Nederland.  

Spoel mij schoon

Spoel mij schoon | Erna Schröder

De auteur Erna Schröder koos als uitgangspunt voor haar tweede roman Spoel mij schoon het drama dat zich in september 1982 afspeelde in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila.
In essentie gaat Spoel mij schoon over de gevolgen van onverwerkte traumatische ervaringen (posttraumatische stressstoornissen PTSS) en de diepe wens van mensen om zich weer schoon te voelen.
In haar boek is de Nederlandse arts Victor Leeuwendal samen met de fotografe Hélène van der Wereld hier getuige van. Erna beschrijft hoe deze arts zijn schokkende oorlogservaringen uiteindelijk tracht te verwerken.  

Recensie van Biblion:

´De auteur slaagt erin deze boodschap te combineren met de psychologische geloofwaardigheid van haar personages. Adequaat geformuleerd, bij vlagen ontroerend. Schroders´ talent is onmiskenbaar´. drs. Cees van der Pluijm

Dit boek is ook te leen in de meeste bibliotheken in Nederland

Aanslag op Amsterdam

Aanslag op Amsterdam | Hoesein de la Mer

Op een aangename zomermiddag vindt tijdens een grote demonstratie op de Dam een enorme explosie plaats. Er vallen duizenden slachtoffers in enkele seconden. Het is een klap waarbij de aanslagen van 9/11 in het niet vallen. Nederland schudt op haar grondvesten.
Weet de overheid het land onder controle te houden? Reageert de bevolking als eenheid of valt zij uit elkaar langs de diverse politieke en etnische scheidslijnen?  

Snoebel en de wensdroom

Snoebel en de Wensdroom | naar een idee van Jaycee en met kleurrijke illustraties van Ellis Terburg

Snoebel is een bijzonder hondje.
Met haar sterrenstaartje kan ze toveren en wensen laten uitkomen.
Samen met haar nieuwe vriendinnetje Zoë gaan ze met de Wensballon naar Maartje de Maan waar alle planten, bomen en dieren bij elkaar zijn voor een belangrijke bijeenkomst.
De Wensdroom moet ervoor zorgen dat Lonnie de Leeuw weer een mooi land heeft waar alle dieren kunnen genieten, Pinkie de Pinguïn moet weer ijsjes van de ijsjesboom kunnen eten en Aafje de Aarde moet weer kunnen lachen.
Snoebel en de Wensdroom is een hartverwarmend verhaal met prachtige, kleurrijke illustraties gemaakt door de kunstenares Ellis Terburg. Met achterin het boek kleurplaatsen om zelf in te kleuren.  

De Rapporteur

De Rapporteur | Marinus Jungbeker

Het is 1974. De spanningen tussen de Sovjet-Unie en de VS zijn onverminderd groot. Industriële spionage is aan de orde van de dag. Zonder het te willen, wordt de hoofdpersoon in dit boek, Mark Vrijman door Amerikaanse inlichtingendiensten in dit riskante spel betrokken. Door de aard van zijn werk beschikt Vrijman over een schat aan contacten en waardevolle informatie over de (kern)wapenindustrie achter het IJzeren Gordijn. Hij ontpopt zich razendsnel tot onmisbare pion voor de Amerikanen. Ontmoetingen met kleurrijke personages, een verblijf in een Poolse gevangenis, wetenschappers die overlopen, een lek bij de Amerikanen en een ingewikkelde romance. De Rapporteur voert de lezer mee in een aaneenschakeling van spannende en ware gebeurtenissen.  

Dit boek is te leen in vele bibliotheken in Nederland.

Gedichten uit het Laantje

Gedichten uit het Laantje | Laantje (pseudoniem)

Zien we wel kans gelukkig te zijn?
Zijn we eigenlijk, en wie zijn we dan?
Tussen wieg en graf biedt het leven van alles: vreugde, verdriet, ziekte, gezondheid, welvaart, tegenspoed.
Hoe blijft een mens staande, wat maakt een mens gelukkig, ook als moeite zijn deel is?

In deze nieuwe bundel speelt de auteur met taal, schetst hij menselijke gebeurtenissen, vaak met een diepere betekenis. Daarin speelt soms ook God een rol. Hij hoopt dat mensen in dit poëtische proza hun levenssituatie herkennen. Gedichten uit het Laantje is een bundel om met aandacht van te genieten. 

in je hoofd

In je hoofd | Noël Sies

In je hoofd vertelt het verhaal van een jonge jongen die op een bizarre wijze in het hoofd van een oudere man terechtkomt.
Miriam, een van de hoofdpersonages, treft op de computer van haar overleden man Sean een manuscript aan. Dat vertelt het bizarre en complexe verhaal van Jim, een jongen die na een val uit een boom op een wonderlijke wijze in het hoofd van Tom terechtkomt.  

Dit boek is ook te leen in vele bibliotheken in Nederland.

De vele kleuren van de liefde

De vele kleuren van de liefde | Jacques Hermelijn

Het thema van deze eerste roman van de schrijver Jacques Hermelijn gaat over jongeren met gemengd familiebloed die worstelen met hun culturele identiteit. De schrijver was plaatsvervangend gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen en onder andere bestuurslid van de stichting OCaN die de officiële gesprekspartner is van de regering voor het minderhedenbeleid. Anno nu blijkt volgens hem nog steeds dat jongeren uit gemengde relaties die als autochtoon zijn opgevoed zich dikwijls niet als volwaardig geaccepteerd voelen in hun blanke omgeving.
De vele kleuren van de liefde gaat over de hoogbegaafde puber Ron, die op jonge leeftijd naast zijn serieuze studie, op ontdekkingsreis gaat naar zijn eigen seksualiteit en vriendinnetjes. Ook zijn beleving over geloof en dat hij zich uitgesloten voelt vanwege zijn huidskleur en culturele identiteit zijn ingrediënten in deze nieuwe roman.  

Dagboek vol Troost

Dagboek vol Troost | Petra Troost -Lakerveld

Op een dag die ontspannen begint met een ontbijtje op bed en cadeaus voor de jarige Petra, slaat het noodlot toe. Haar man Peter wordt diezelfde avond met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De diagnose: een acute ontsteking van de alvleesklier. Er volgt een zware strijd, die Peter na twaalf weken moet opgeven. Zijn gezin blijft verslagen achter.  

Dit boek is ook te leen in vele bibliotheken in Nederland.

Koud bellen

NU AL 4DE DRUK HARD COVERVERSIE

NIEUW: NU OOK VERKRIJGBAAR IN EEN HANDIGE PAPERBACKVERSIE

Koud bellen: brrr… | drs. Victor Bonke

Koude acquisitie behoort tot een van de meest lastige, meest gevreesde onderdelen van het verkoopvak. Dagelijks worden in Nederland veel pogingen ondernomen om nieuwe cliënten binnen te halen door onder andere koud bellen. Dit praktisch geschreven studieboek is al ruim anderhalf jaar een succesvol verkocht managementboek en verschijnt in februari 2012 als vierde druk. Daarnaast is dit boek nu ook verkrijgbaar in een handige en (prijsvriendelijke) paperbackversie.  

Tweestrijd

Tweestrijd | Carina Habets-Ramaekers

Na meer dan dertig jaar leven en werken in verschillende continenten, is Carina een ware ervaringsdeskundige op het gebied hoe te leven in verschillende culturen. Hoe om te gaan met nieuwe mensen en ´op afstand´ vriendschappen en familiebanden te blijven onderhouden. Of het allemaal de moeite waard is, deelt Carina in alle eerlijkheid met haar lezers in haar boek Tweestrijd.  

High Five met je konijn

High Five met je konijn | Bernice Muntz

In High Five met je konijn kan iedere konijneneigenaar vinden wat hij zoekt. Met name ook hoe je anders kunt kijken naar en omgaan met je konijn; hoe je een hechtere band smeedt met je huisdier en hoe je samen meer plezier beleeft. Dit boek is tevens een handzaam naslagwerk voor dierenasielmedewerkers en dierenartsen. 

Bezield ouderschap

Bezield ouderschap | Wanda Vendrig

'Het geheim zit niet in de hoeveelheid tijd die we met de kinderen doorbrengen, maar in de intentie en de aandacht die we geven.'

Wanda Vendrig over opvoeden in de 21e eeuw:
"Ik wil met mijn boek ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap, waarbij het accent ligt op de ontwikkelingen in de eenentwintigste eeuw. Als ouders werken we samen met ons kind om het beste naar voren te halen en inspireren we hen om hun talenten te ontwikkelen. Dit is zeker geen gemakkelijke taak! Mijn intentie is om een handreiking te geven aan die ouders die bewust en met hart en ziel hun kinderen willen opvoeden en laten zien hoe wij als ouders het beste vorm kunnen geven aan dit moderne, bezielde ouderschap."

Gods grenzeloze liefde

Gods grenzeloze liefde | Wim de Bruin

Dit boek van de Zeeuwse auteur Wim de Bruin neemt de lezer mee op een tocht door dit onbekende verhaal. Het onthult waar de mens vandaan komt, waarom hij hier is en waar hij naartoe gaat. Zo beschrijft het de nadering van een met heftige weeën gepaard gaande omwenteling, die zich overigens al lijkt aan te dienen. Tegelijkertijd neemt het echter de angst voor die omwenteling weg.

De privébijles rekenmethode

De privébijles rekenmethode | Ir. Diness Kisoen en Tamara van Bohemen

'Goed kunnen rekenen is van essentieel belang voor kinderen, juist in het voortgezet onderwijs, dus zorg als ouders ook voor een goede basis rekenkennis van uw kinderen'
Dit boek geeft ouders handvaten om kinderen te helpen met rekenen.

Theater van het leven

Theater van het leven | Alfred Boeve

Alfred Boeve laat de lezers in het boek Theater van het leven op een onderzoekende wijze kennismaken met een andere manier van kijken en leven. Dit doet hij aan de hand van vele persoonlijke voorbeelden en ervaringsgerichte analyses over het leven van alle dag in werk en privé.

Hartenwensen | Yvonne B. Riedewald

Hartenwensen is de weerslag van een fascinerende visie waarin Yvonne Riedewald op zeer persoonlijke wijze onze begeerte, de natuurlijke levenskracht, belicht. Begeerte bepaalt de keuzes die wij maken. Want zowel in positieve als negatieve zin is begeerte de kracht die alles in werking zet. Een bundel dat met poëtische en indringende overpeinzingen aanzet tot reflectie.

Spreukenboek Iedereen Elke Dag Plezier | circa 350 IEDP´ers

Het IEDP Spreukenboek is tot stand gekomen dankzij een groot aantal IEDP´ers die hun spreuk plaatsten op de LinkedIn groep van Iedereen Elke Dag Plezier. Uit de meer dan 6500 inzendingen is een selectie gemaakt van inspirerende en plezierige spreuken. Het boek bevat een spreuk voor elke dag met daarnaast een aantal bijzondere spreuken van IEDP ambassadeurs en bekende ‘pleziermakers' als Erica Terpstra en professor dr. Paul de Blot, hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit.

ZielsGelukkig | Marie-Claire van der Bruggen

BESTSELLER IN WORDING

ZielsGelukkig is het derde boek van auteur Marie-Claire van der Bruggen. Al eerder verschenen van haar hand de bestsellers Het sprookje van de dood en De dag waarop mijn vader een Engel werd. Gingen deze boeken nog over sterven en het leven na de dood, in ZielsGelukkig vindt de auteur het levensgeluk op haar pad en deelt dit met haar lezers.
ZielsGelukkig kan een andere kijk geven op het leven en de dood. Het is vooral een troostrijk boek met wijze en toch simpele lessen voor het eigen geluk. Het boek is gebonden in een harde kaft en ziet er prachtig uit met deels glansopdruk.

Over mensen gesproken, een verwonderlijk leven | Cees W. van Eijck

Hoe was het om in de dertiger jaren van de 20ste eeuw op te groeien in een gezin dat gekweld werd door armoede? In de 21ste eeuw kennen we in Nederland een wettelijk zorgstelsel van sociale uitkeringen bij werkloosheid of bij ziekte. Decennia lang in de vorige eeuw was deze zorg in handen van armenbesturen, kerken, kloosters en goedwillende burgers die zich belangeloos inzetten voor armoedebestrijding.

Zwaar weer | Gea van Oortmarssen

VANAF NU OOK VERKRIJGBAAR ALS E-BOEK

Zwaar weer vertelt het verhaal van Emmy een intelligente trendy vrouw. Zij heeft een veeleisende baan in de wetenschap dat een aanslag vormt op haar privéleven. Weinig tijd blijft er over voor haar vrienden en familie, laat staan voor een man in haar leven. Emmy leest iedere dag stiekem haar horoscoop, waarin ze meestal bevestigd krijgt wat ze al weet, zij vindt dat een heerlijke bezigheid maar het is wel haar geheim, want dat is niet iets wat men van een rationele wetenschapper verwacht. Diep in haar hart wil ze ook nog een leuke man in haar leven en meldt zich aan bij een datingsite...


Dans van de kakkerlak | Lucia S. Douwes Dekker - Koopmans

VANAF OKTOBER OOK ALS E-BOEK VERKRIJGBAAR

In Dans van de kakkerlak volgt Laura van Doorn na een onstuimige nacht haar geliefde naar Peru om er samen een bestaan op te bouwen. Ze krijgt een baan bij het consulaat van een klein staatje en komt er geleidelijk achter dat niets in de wereld van de diplomatie is wat het lijkt. Haar liefdesleven begint te wankelen wanneer haar geliefde niet de man blijkt te zijn waarin zij geloofde. Maar wie is wel te vertrouwen? Haar baas, de charismatische Ralph Maseda Thierbach, of de mysterieuze Jim Lawson? Langzaam wordt ze meegezogen in een web van spanningen en intriges.


Binnenwereld | Edward Groenland

IN SEPTEMBER 2011 VERSCHEEN DE TWEEDE DRUK VAN DEZE SUCCESVOLLE DICHTBUNDEL

De gedichtenbundel Binnenwereld toont de lezer het diepere zelf van auteur Edward Groenland. Met woorden ‘schildert’ hij zorgvuldig de hoogte- en dieptepunten van het leven die in deze binnenwereld besloten liggen. De persoonlijke beelden, geuren, geluiden en vaak tastbare herinneringen heeft de auteur om willen zetten in woorden die voor iedereen herkenbaar zijn. Elk gedicht is gevangen in de lieflijke en kleurrijke beelden van Anne van Buul, die onder andere ook Gouden Griffelwinnaar Bijna Iedereen kon omvallen van Toon Tellegen van illustraties heeft voorzien.Op de helft van mijn twee levens | Cornell Niks

Binnen twee weken was de eerste druk al uitverkocht!

Een gezellig avondje uit eindigde in een nachtmerrie toen de twintigjarige Cornell nietsvermoedend een café binnenstapte en door twee broers, de eigenaars van de kroeg, op brute wijze in elkaar werd geslagen, terwijl omstanders werkeloos toekeken. Meer dood dan levend werd hij op straat gedumpt. Cornell gleed weg in een diep coma. De artsen gaven hem vijf procent overlevingskans. Na drie maanden gebeurde er een wonder: Cornell ontwaakte en stond aan het begin van twintig jaar revalideren. Bijgestaan door familie en vrienden knokte hij dag en nacht met maar één doel: een zelfstandig leven.


2012 Speurtocht naar het echte verhaal | Fred Butter

In januari 2011 verscheen de tweede druk van dit veel besproken boek. Derde druk in september 2011

In begrijpelijke taal en op meeslepende wijze geeft Fred Butter in zijn boek een gefundeerde uitleg over het tijdperk dat ten einde loopt en wat er zou kunnen gaan veranderen. Hij neemt de lezer mee op een reis door de werelden van de wetenschap, mystiek en religie en legt verbindingen tussen verschillende onderzoeken en trekt daaruit zijn conclusies. In zijn ogen is 2012 niet het einde van de wereld, maar een nieuw begin.


Kom binnen | Hans Uding

Kom binnen om mee te beleven
mee te denken
mee te lachen
mee te huilen
mee te herinneren
mee te genieten


25 & 25 and a Couple of Pounds more | Lydia Muijen
 

Eerste druk binnen zes weken uitverkocht in Nederland en Amerika.

De Engelstalige dichtbundel 25 & 25 and a Couple of Pounds more is een verzameling van Lydia Muijen´s buitenlandse ervaringen onderweg in vliegtuigen. De titel verwijst daar ook direct naar: 25 om 25 kilo, de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen op een vlucht. Het meest bizarre ondervindt de auteur/acteur nog regelmatig dat op de ene weegschaal op de luchthaven het gewicht van haar koffers 25 +25 = 50 kilo is en bij een andere balie haar bagage ineens 55 kilo weegt. Vandaar dat in het vliegverkeer en onze moderne samenleving 25 en 25 niet altijd 50 is.


Verbonden | Marij van den Heuvel

Eerste druk binnen drie weken uitverkocht. Tweede druk reeds leverbaar.

Mensen zijn geschapen om in relatie te staan.
We hebben elkaar nodig om een volwaardig leven te leren leiden.
Het is in de relatie dat we kunnen groeien en bloeien.
Tegelijkertijd is het in de relatie dat we elkaar kunnen kwetsen.
Dat maakt relaties tot een mooi, maar soms ook moeilijk gegeven.
Juist daarom is het geweldig dat God relaties heeft bedacht.
De verbondenheid met Hem geeft kwaliteit aan alle andere relaties.


Missie Bruinvis | Katinka Wals

De natuur wordt overal ter wereld bedreigd !!!
Daarom is de tweeling David-Jan (DJ) en Bibiane fanatiek lid van de Stichting Levende Planeet. Op een dag krijgen ze een mailtje van de mysterieuze Z met een opdracht. DJ en Bibiane mogen een paar dagen meevaren op het onderzoeksschip de Bella Donna. Hun moeder maakt aan boord een fotoreportage over bruinvissen.
Onderweg vinden ze een gewonde bruinvis, die ze willen redden. Terwijl ze daar druk mee bezig zijn, laat Z hun weten dat er een gifschip uit Ivoorkust onderweg is om gevaarlijk gif te lozen. DJ en Bibiane doen er alles aan om een natuurramp te voorkomen. De opdracht is gevaarlijk en niet iedereen aan boord is te vertrouwen...


De onkwetsbaren| Lucia Douwes Dekker- Koopmans


Dankzij haar debuutoptreden op Manuscripta 2010 nu al een veel gevraagd auteur voor lezingen en interviews.

In oktober 2011 ook als e-boek verkrijgbaar


Hebt u wel eens een Griekse godin ontdekt in de dame bij het schoteltje van de openbare toiletten? Of in het meisje bij het kinderdagverblijf dat altijd zo lief naar de kinderen lacht? Of bij de vrouwelijke arts die uw klachten probeert op te lossen, of in de ambtenaar van de burgerlijke stand die in haar keurige mantelpakje twee mensen in de echt verbindt? Vast niet. Toch waren de oude Grieken ervan overtuigd dat in alle vrouwen een godin schuilt.


Addergebroed: de geschiedenis van een terrorist| Steye Raviez

Emile Mahieu krijgt al op jonge leeftijd het vermoeden dat zijn vader een spion is. Hijzelf betreedt een wereld van oplichterij en zelfs van terrorisme. Vriendschap met Hakim, een wonderlijke Palestijn die beweert een Saoedische prins te zijn, drijft hem in de armen van Kadaffi, die een aanslag aan het voorbereiden is. Op Menorca, waar zich het doelwit bevindt, ontmoet Emile een beeldschone toeriste en hij wordt verliefd op haar. Intussen krijgt Hakim met de onverzoenlijke Libische terroriste Leila in de haven van Barcelona een veel beter doelwit in het vizier. Eenmaal op de vlucht wordt Emile gearresteerd, belandt in de gevangenis van Pamplona en krijgt daar onverwacht bezoek.


Cultuur, een vernuftige verleiding: intrawaarde en intropreneurschap, de columns| Walther Bourne

Het boek Cultuur, een vernuftige verleiding, laat lezers kennismaken met het systeem van intrawaarde en intropreneurschap vanuit de ervaringswereld van de auteur Walther Bourne in de vorm van columns. Deze columns, gerangschikt naar diverse onderwerpen geven een beeld van ons dagelijks leven, met hier en daar een reflectie op de geschiedenis en – aan de lezer - aangereikte mogelijkheden ter overdenken. De essentie van intrawaarde en intropreneurschap is dat men steeds meer en steeds beter eigenheid en eigen kracht gebruikt voor tot samenwerkingsvermogen. De auteur is van mening dat wij allen eenvoudigweg niet ontkomen aan de eis tot samenwerking. Aanvulling levert de beste samenwerking op. De vraag is dan waarop men aangevuld wil worden om gepaste resultaten te bereiken.


Voor eeuwig jij!| Antoon F. Bruggeling

Bestseller..... binnen twee weken al tweede druk!

Al jarenlang was het een grote wens van Antoon F. Bruggeling om een gedichtenbundel te mogen maken. Hij is dan ook bijzonder blij nu deze kans te hebben gekregen en hoopt hiermee veel mannen en vrouwen een plezier te doen.
´Deze gedichtenbundel zou iedere man schenken aan zijn vrouw en iedere avond een gedicht aan haar kunnen voordrage´.


Koud bellen: brrr…, succesvolle koude acquisitie voor het MKB| Drs. Victor Bonke

Bestseller.... binnen zes weken al tweede druk! Kwam in december 2010 in de top vijf van beste salesboeken. In augustus 2011 verscheen de derde druk.

Koude acquisitie behoort tot één van de meest lastige, meest gevreesde onderdelen van het verkoopvak. Vooral omdat je aan de telefoon vaker dan je lief is, wordt afgewezen. Dit praktische, vijftien hoofdstukken tellende ‘doe-boek’ geeft je structuur, voorbeelden, inspiratie, motivatie, tips en trucs.
Dit boek is gericht op de MKB-salesprofessional en/of salesmanager met een acquisitietaak het MKB die géén primaire salestaak heeft, maar die wel een wezenlijke rol speelt bij het verwerven van nieuwe klanten.


HART, een uitnodiging van liefde| Mayana

In HART een uitnodiging van liefde komt het hart zelf aan het woord en wordt de lezer meegenomen op een reis door belangrijke levensvragen, vanuit de belevingswereld en wijsheid van het hart. Alle wijsheid bevindt zich namelijk al in de waarheid van jouw eigen hart. Na het lezen van dit boek zal de band met je eigen hart nooit meer hetzelfde zijn. Je zult inzien dat je hart denkt, voelt, weet, ziet, zich herinnert en eindeloos wijs is. De taal van jouw hart verstaan, biedt je de mogelijkheid om op een nieuwe manier naar je leven te kijken. Je kunt niet altijd veranderen wat er om je heen gebeurt maar je kunt wel invloed uitoefenen op hoe je ermee om gaat. Spring in het diepe en open de deur naar de liefde in jou, die er altijd al was, altijd is en altijd zal zijn wanneer jij ervoor kiest om haar te vinden.


Beestenbende in Westerende| Willem Wildzang

Het dorp Westerende is een gesloten bastion voor nieuwsgierige buitenstaanders en een open boek voor de bewoners. Op de televisie staan ´s avonds wel wat opinies te pruttelen, maar die komen van verre en hebben derhalve geen enkele invloed op het dagelijkse leven. En dan gaat het plotseling fout. De plaatselijke Leenbank raakt verzeild in een achtbaan van koersdoelen, prognoses, analyses en grootschalig denken. De gevolgen blijven niet uit...


Laatste kans op GOUD| Carin van den Berg

De Olympische Winterspelen in Vancouver moeten nog één gouden moment opleveren in het leven van schaatser Maarten Middendorp. Het is voor hem de laatste kans om bij de ploegenachtervolging de ontbrekende gouden olympische medaille op zijn erelijst bij te schrijven voor hij zijn schaatscarrière beëindigt. Carlyn Johansen is een gedreven succesvolle journaliste en wordt op het laatste moment door WorldSport gevraagd voor verslaggeving ter plaatse. Tijdens haar hectische werkzaamheden stuit zij op vreemde zaken rond Derek Mansion, de schaatscoach van Zweden. Wil deze coach echt koste wat het kost de gouden medaille veroveren met zijn team en gaat hij daarbij zelfs over lijken?


Luisteren naar de andere wereld, wat Pim Fortuyn bedoelde| Margaretha Gieles

In december 2004, anderhalf jaar na zijn overlijden, verscheen de gedaante van Pim Fortuyn aan Margaretha Gieles. Hij vroeg of zij 'een stem’ voor hem wilde zijn. Toen ze van de schok bekomen was en na veel aarzelen besloot Margaretha naar hem te luisteren. Er vonden jarenlang channelsessies plaats met Pim. Deze zijn letterlijk in het boek opgenomen. Zo heeft Pim het over zijn woede en ongeduld, de hypocriete Haagse politiek en zijn ongerustheid over het milieu.


De Blancke Lelie, de uitslag van de Davids- Commissie| Felix Monter

Het meest besproken boek dat uitkwam voor de uitslag van de Davids-Commissie.
Nederland is de Irak-oorlog ingerommeld, daarover bestaat grote eensgezindheid. Onduidelijk is wat er nu precies achter de schermen gaande is geweest. In De Blancke Lelie wordt beschreven wat er rond het Torentje en het Binnenhof gebeurd kàn zijn en de vraag hoe oud-president Jan Peter Balkenende zich handhaafde.


Geschenk aan een Eerstgeboren | Zarija Clabatti

Over het boek:
Er was eens een jonge vader die gedichten schreef rondom de geboorte van zijn eerste kind. Hij wilde haar (het werd een dochter) verwelkomen met een boek waarin hij zijn gedachtegoed aan haar wilde geven voor later. Aan zijn goede vriend en bekend kunstenaar Luis Filcer vroeg hij tekeningen rondom deze gedichten te maken.Tot slot wilde deze jonge vader dat het een meer dan bijzonder boekwerk zou worden. Daarvoor schakelde hij het beroemde Atelier de Distelkamp in om het te vervaardigen op een groot boekformaat en in linnen gebonden.Het boekwerk kreeg de titel ´Geschenk aan een eerst geborene´.


Nu even niet | Peter Schulz

Over het boek:
In zijn zoektocht naar vrijheid, onafhankelijkheid en persoonlijke ontwikkeling verkoopt Peter Schulz zijn bedrijf en huis om samen met zijn vrouw en kinderen een wereldreis door alle continenten te maken. Hij geeft zijn drukke carrière en bezittingen op om van de gewone dingen in het leven te kunnen genieten. Een jaar lang geen verplichtingen, geen stress, geen sleur, NU EVEN NIET! In dit boek beschrijft hij het verloop van de reis en de ontwikkelingen die zich gedurende die periode in het gezin voltrokken. Een bron van inspiratie voor iedereen die er weleens over denkt om even alles opzij te zetten.De beste stuurlui doen het zo | Derk de Kloet

Over het boek De beste stuurlui doen het zo.
We organiseren onze eigen mislukkingen en denken dat het aan anderen ligt.
Waarom doen mensen niet wat ze hebben afgesproken, wat ze zich hebben voorgenomen ?
In De beste stuurlui doen het zo laat de auteur de lezer onderzoeken wat van belang is voor zichzelf. Hij schrijft over drijfveren en gedrag en geeft handvatten om zelf aan het stuur van je eigen leven te staan.