• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Boeken schrijven heeft te maken met je dromen verwezenlijken. Doen wat je altijd al wilde: je eigen boek schrijven. Het is naar het einde van de regenboog huppelen en daar al je grote dromen en geluk vinden.
Mabel van den Dungen

Redactie en correctie van uw manuscript
Schrijven is echt een vak. Het gaat bij uw boek niet alleen om het thema, de inhoud en de verhaallijnen, hoewel die wel belangrijk zijn natuurlijk. Het gaat ook om zaken als correct taalgebruik zonder ontsierende spelfouten en grammaticale missers, om een logische opbouw, om het vermijden van inconsequenties en inconsistenties. Een goede correctie en redactie van uw boek vinden wij van groot belang.
 • Onder correctie verstaan wij het verbeteren van fouten in spelling, werkwoordsvervoegingen, interpunctie en dergelijke. Kortom: de vorm.
 • Redactie betreft de inhoud: logische volgorde en gevarieerde woordkeus aanbrengen, herhalingen schrappen, feiten controleren, indelen in alinea's, stijl verbeteren et cetera. 

  Wij beschikken daartoe over zeer ervaren correctors en redacteurs. Allen zijn gekwalificeerde neerlandici met een uitgebreide staat van dienst op hun eigen vakgebied. Zo weet u zeker dat uw boek ook in dat opzicht goed het levenslicht zal aanschouwen.

Indien u door ons de redactie en/of correctie van uw boek wilt laten verzorgen, dan kan dat op de onderstaande wijze.

Redactie
Wij beoordelen allereerst in welke mate uw manuscript redactie behoeft. Als het volgens ons matig geredigeerd dient te worden, hanteren wij een tarief van € 350,-- excl. btw voor maximaal 20.000 woorden. Bij een sterke redactieronde geldt een tarief van € 495,-- excl. btw voor maximaal 20.000 woorden. Is uw manuscript groter dan 20.000 woorden, dan geldt er een toeslag.

Als wij menen dat uw manuscript niet goed geschreven is, dan laten wij u dat ook eerlijk weten. Wij kunnen dan met u bespreken of en op welke wijze wij denken dat herschrijving mogelijk is.

Correctie
Is uw boek al geredigeerd en wilt u alleen de correctie door ons laten verzorgen, dan hanteren wij een tarief van € 250,-- excl. btw voor een correctieronde van maximaal 20.000 woorden. Is uw manuscript groter dan 20.000 woorden, dan geldt er een toeslag.

Redactie- en correctiewerkzaamheden van uw manuscript
Wilt u zowel de redactie als de correctie van uw manuscript door ons laten verzorgen, dan is het totale tarief daarvoor € 500,-- excl. btw voor maximaal 20.000 woorden. Is uw manuscript groter dan 20.000 woorden, dan geldt er een toeslag.

Klik hier op de button contact en vul uw gegevens in voor aanmelding van deze service of voor meer informatie of neem telefonisch contact met ons op: 035 5241932. U kunt ons ook een e-mailbericht zenden: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wist u dat het heel normaal is dat auteurs van bestsellers bij een traditionele uitgever een heel team van redacteurs tot hun beschikking krijgen? Lees maar eens bij het dankwoord wie zij zoal bedanken of aan wie zij dank verschuldigd zijn.

Een redacteur en een corrector zijn van onschatbare waarde voor een auteur en voor zijn of haar boek, of het nu een bestseller wordt of niet. Als u in eigen beheer een boek wilt uitgeven, is ons advies om te investeren in een goede redacteur of minstens in een deskundige die de correctie van uw manuscript verzorgt. Als u zelf een boek leest, vindt u het toch ook fijn als er geen storende fouten in staan! Wij kennen auteurs die hun boek niet voldoende of zelfs helemaal niet hebben laten redigeren of corrigeren en -  hoewel zij trots waren op hun boek bij verschijning - zich naderhand zo schaamden voor de lezerskritiek op de fouten in hun boek, dat zij niet meer durfden te vertellen dat zij een boek hadden geschreven. 

Dankbare reacties krijgen wij altijd achteraf van onze auteurs over de deskundige redactiewerkzaamheden:

 • wat fijn dat jullie redacteur zo betrokken was bij mijn manuscript, zij heeft echt een prestatie geleverd 
 • het kostte me een fors bedrag, maar nu is mijn manuscript helemaal goed en nu mag het uitgegeven worden
 • ik wist niet dat er zoveel fouten in mijn manuscript stonden, wat een toewijding van jullie, nu mijn eigen redacteur!
 • wat een werk heeft jullie redacteur verricht aan mijn manuscript, helemaal TOP
 • ik dacht dat mijn manuscript wel goed was, maar nu -na ontvangst van de redactiewerkzaamheden- zie ik pas wat de redacteur voor werk heeft gehad aan mijn manuscript, durf het haast niet te zeggen, maar het was echt nodig
 • bij mijn volgende boek wil ik weer die redacteur hebben!
 • zij heeft voor mij echt de puntjes in mijn manuscript op de i geplaatst, nu kan mijn boek echt het daglicht zien. Dank je wel voor alle goede zorgen.  

Hieronder een reactie van een auteur na redactie en correctie van zijn manuscript. 

Ik vond de redactiefase van mijn boek overigens heel inspirerend! Knap hoe een redacteur dingen onder woorden kan brengen zonder oordeel. Dat is een kwaliteit die je maar bij weinig mensen tegenkomt. Doordat ze haar feedback volledig zonder oordeel geeft, spoort ze me aan tot nadenken. Soms gaan mensen oordelen, wat vaak leidt tot weerstand (ook bij mij). Dit is een echte vakvrouw en ik voel me heel sterk met zo’n inspirerende vrouw aan mijn zij. Ik vind het ook heel knap hoe ze redigeert en corrigeert. Soms lees ik een stuk en heb het gevoel dat ik het helemaal zelf zo geschreven heb, tot ik ineens iets tegenkomt waarvan ik weet dat ik dat anders formuleer. Dan weet ik dat zij aan het werk is geweest, terwijl ik echt helemaal mijn eigen verhaal heb gelezen. Ik heb er geen spijt van dat we deze investering hebben gedaan. Ik leer hier heel veel van.